Istražite najljepša mjesta na Braču i susjednim otocima.

Plaža Zlatni rat, Otok Brač

Plaža Zlatni rat najprepoznatljiviji je simbol otoka Brača. Ova pješčana plaža nalazi se pokraj grada Bola. Ona je najpoznatija plaža za windsurfing u Hrvatskoj te poziva na cjelodnevno aktivno uživanje i druženje. Do plaže Zlatni rat moguće je doći laganom 20 minutnom šetnjom uz more, turističkim vlakićem ili automobilom. Ipak najljepši prilaz plaži je s mora, brodom VEN 501.

Iznajmi brod

Vidova Gora, Otok Brač

Vidova Gora, koja se nalazi na 780 m nadmorske visine, najviši je vrh otoka Brača, te najviši otočni gorski vrh na cijelom Jadranu. S Vidove gore se pruža prekrasni pogled na Bol, popularnu plažu "Zlatni rat" te otok Hvar. Nalazi se na južnom dijelu otoka Brača, iznad grada Bola. Do vrha se može uspeti planinareći ili se jednostavno može odvesti u klimatiziranom automobilu Opel Grandland Enjoy 1.5 CDTI.

Iznajmi automobil

Modra Špilja, Otok Biševo

Modra špilja je biser Jadranskog mora. Špilja se nalazi na otoku Biševo. Oko podneva za mirnog mora sunčeve zrake prodiru kroz podvodni otvor u Modru špilju, reflektiraju se od bijelog dna i osvjetljavaju špilju modrom, a predmete u vodi srebrnastom bojom. Špilja je duboka 3 - 20 m. Do Modre špilje može se doći brodom ELAN 20 CC.

Iznajmi brod

Ložišća, Otok Brač

Selo Ložišća se nalazi na zapadnoj strani otoka Brača, 2 km od mora. Ložišća su pitoreskno malo mjesto čiju arhitekturu karakterizira otočki stil gradnje. U blizini se nalazi tzv. "Most Franje Josipa", koji je idealan za bicikliranje ili pješačenje. Nedaleko mosta, prema moru, pruža se krasan pogled na veličanstveni i divlji Veliki dolac koji se spušta prema Vičjoj luci ispred mjesta Bobovišća. Ovo je također odredište slobodnih penjača s više od 30 penjačkih smjerova na nekoliko lokacija. Do Ložišća je idealno doći biciklom Specialized pitch men sport 27.5.

Iznajmi bicikli

Maslinica, Otok Šolta

Maslinica je jedino naselje i luka na zapadnoj obali otoka Šolte. Sa južne strane uvale Maslinica prekrasan je pejzaž sa borovom šumom i skrivenim kamenim plažama, a pred samom uvalom se nalazi arhipelag od sedam otočića. Na najvećem od njih, Stipanskoj, nalazi se starokršćanska bazilika i benediktinski samostan čije se ostatke može vidjeti i danas. Maslinicu, kao i ostala mjesta na otoku Šolti može se posjtiti s brodom ELAN 20 CC.

Iznajmi brod

Plaža Stiniva, Otok Vis

Stiniva je najpoznatija plaža na otoku Visu, koja je u geološkoj prošlosti nastala urušavanjem stropa špilje. Smještena je na južnoj strani otoka Visa. Uvalom dominiraju veliki klifovi koji okružuju malo žalo, a uvalu karakterizira more visoke kakvoće. Do ove prekrasne plaže može se doći brodom RASCALA 600.

Iznajmi brod

Ne znate što biste posjetili? Ispunite kviz i saznajte koji izlet je najbolji za Vas.

Ispunite kratki kviz i primite personaliziranu preporuku o tom što vrijedi posjetiti, obzirom na vrijeme kojim raspolažete za izlet, pratnju s kojom idete kao i afinitete oko provođenja slobodnog vremena.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.